Romans van Jan van Weeren

Sirenen

Sirenen zijn overal. Ze waren er altijd. Onweerstaanbaar voor John Gabriel, Konrad en Hans. Drie mannen op drift, in het Suriname van de achttiende eeuw, in Nazi-Duitsland en in Den Haag eind jaren zestig. Drie schokkende en waargebeurde levensverhalen.

John Gabriel Stedman, officier van Schotse afkomst, maakt in Suriname jacht op weggelopen slaven, maar raakt hevig verliefd op een negerslavin met wie hij een zoon krijgt. We ontmoeten hem in Londen, als hij zijn gruwelijke schetsen in boekvorm wil laten uitgeven.

Konrad Morgen, onkreukbare rechter in dienst van de Waffen-SS, vervolgt hoge officieren voor vergrijpen die in het niet vallen bij de Holocaust. Dan ontmoet hij de 'Kommandeuse', die lampenkappen zou hebben laten maken van de getatoeëerde huid van gedetineerden.

Hans, begenadigd degenschermer, durft niet uit te komen voor zijn homoseksualiteit. Gelukkig is daar dat schermstertje, te jong voor de lichamelijke liefde, maar voor Hans de kans op een zorgeloze heterorelatie. Totdat het meisje genoeg krijgt van het samen ijsjes eten.

Als paperback is het boek verkrijgbaar in de boekhandel en via internet  (ISBN 978-94-6254-971-5, 216 pagina's, € 19,95) of te bestellen via http://www.mijnbestseller.nl/shop/index.php/sirenen-29644-www-mijnbestseller-nl.html

Ga voor de bestelling van het e-book direct naar http://www.mijnbestseller.nl/shop/index.php/epub-sirenen-30202-www-mijnbestseller-nl.html  (€ 9,95)

Richthofen - Heldenmoed en herenliefde

Mei 1917. De Eerste Wereldoorlog woedt in volle hevigheid. Uitgeverij Ullstein stuurt Christiane Engel naar de vermaarde jachtvlieger Manfred von Richthofen. Deze heeft van hogerhand opdracht gekregen om zijn memoires te schrijven. Manfred heeft in luchtgevechten al meer dan vijftig overwinningen geboekt. Zijn succesverhaal moet het geloof van het Duitse volk in een eindoverwinning versterken.

Het boek Der rote Kampfflieger verschijnt in oktober van hetzelfde jaar. Maar wat heeft Manfred Christiane werkelijk verteld? Wat is er wel en wat is er niet in het boek opgenomen? Ze houden contact en zij tekent zijn relaas op nadat hij gewond is geraakt. Na zijn dood voltooit ze zijn levensgeschiedenis. Haar tekst bevat onthullingen die in andere publicaties zijn weggewerkt: over de dood van zijn leermeester Boelcke, over zijn bijna fatale schotwond, over zijn seksuele geaardheid en over zijn laaghartige liquidatie tijdens een noodlanding in vijandelijk gebied.

Christiane heeft als enige het ware verhaal van en over Manfred von Richthofen gehoord. Dat verhaal vertelt ze in dit boek. De lezer leert Manfred in detail en uit de eerste hand kennen, niet als de legendarische Rode Baron en nobele ridder van de lucht, maar als een hartstochtelijk en genadeloos jager en toegewijd lid van een mannenclub.

Uitgeverij Aspekt, ISBN 978-94-6153-253-4, € 18,95

Stuk terug - De aftocht van sergeant Meijer

Op 11 mei 2011, precies eenenzeventig jaar na de aftocht van sergeant Meijer, vond de presentatie van mijn historische roman over deze bravoureheld plaats bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

In de middag van 12 mei 1940 wordt bij Doorn de eerste en enige Nederlandse militair wegens desertie veroordeeld en gefusilleerd: de 22-jarige sergeant Chris Meijer uit Dieren. Maar was er eigenlijk wel sprake van desertie? En heeft Meijer een fair proces gehad?

In dit boek vervlecht ik menselijk drama en historische feiten tot een roman over het leven en de dood van een Gelderse jongen die de Grebbelinie moest verdedigen, terwijl zijn eigen dorp al door de vijand was bezet. Hoe zit het nu precies met deze eigenzinnige sergeant, en met die overijverige generaal die zijn manschappen ziet weglopen? Gaat het om recht of onrecht, om gelijk of ongelijk, of om de tragische onontkoombaarheid van het bestaan?

Uitgeverij Aspekt, ISBN 94-6153-043-1, € 14,95

  


 

Lees ook het interview in De Gelderlander:

http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem/sergeant-meijer-als-klassieke-tragedie-1.2238110

 

Boekpresentatie Stuk terug - De aftocht van sergeant Meijer bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp (11 mei 2011).

Ala Batavorum

Met mijn debuutroman viel ik bij de schrijfwedstrijd 'Het Beste Manuscript 2009' in de prijzen, zie

http://www.hetmanuscript.org/WP09BB028416.html

Het boek is verschenen onder de titel Ala Batavorum (in plaats van Kamp Andijviestamp). Het beschrijft de gruwelijke gebeurtenissen als een populistische regeringsleider de absolute meerderheid krijgt en gehoor geeft aan de roep om een keiharde bestrijding van de criminaliteit.

Het is een heftig boek, een gruwelroman over de vederlichtheid van de moraal. Er wordt van gezegd dat 'Jan van Weeren dingen beschrijft die andere mensen niet eens durven denken.'

ISBN 978-94-9108-036-4, Paperback € 14,51, E-book € 8,58

Het boek is gemakkelijk via Internet te bestellen. Klik op http://www.mijnbestseller.nl/shop/index.php/catalogsearch/result/index/?p=3&q=Ala+Batavorum

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.10 | 12:50

Ha Julius, van harte gefeliciteerd met dit langdurig samenzijn. Dat hebben velen van onze generatie om verschillende redenen niet gehaald.

...
13.10 | 11:56

Dag Jan, hoewel niet gepromoveerd hoop ik toch met jou te mogen corresponderen. Ik ben sinds 2 september j.l. 50 jaar getrouwd met Yvonne Jungslager, die ik

...
27.07 | 15:43

Heel verre familie dus. Maar wel allebei nazaten van de oude Heyndrick.

...
26.07 | 19:33

Wij delen dezelfde stamouder, leuk!
Jouw voorvader (jacobus 1826) en de mijne (Johannes 1828) waren broers!
Leuk om dit te lezen!

...
Je vindt deze pagina leuk